Pradžia > Apie mus > 2024 > Jaunųjų teisėtyrininkų konferencijoje buvo aptariami aktualūs šiuolaikiniai teisiniai klausimai

Jaunųjų teisėtyrininkų konferencijoje buvo aptariami aktualūs šiuolaikiniai teisiniai klausimai

Praeitą savaitę gegužės 16-17 dienomis VU MKIC bibliotekoje vyko 11-oji Tarptautinio teisės doktorantūros tinklo konferencija „Law and Beyond: Anything New on the Legal Front?“, skirta doktorantūros studentams ir jauniesiems mokslininkams iš įvairių šalių.

Konferencijos pranešėjus sveikino VU Teisės fakulteto prodekanė studijoms doc. dr. Vigita Vėbraitė ir prof. dr. Tomas Davulis, skaitęs pranešimą apie jaunojo teisininko patiriamus iššūkius. Dvi dienas trukusiame renginyje, devyniose skirtingose sesijose buvo aptariami įvairūs šiuolaikiniai teisiniai klausimai ir pasitelktas tarpdisciplininis požiūris.

Pirmąją konferencijos dieną vykusiose sesijose buvo gilinamąsi į teisės ir filosofijos, teisės ir dirbtinio intelekto (DI) temas. Skirtas dėmesys globalinėms problemoms bei ekonomikos ir finansų temoms, susijusioms su teise.

Gegužės 17-ąją vyko penkios sesijos, kuriose skaityti pranešimai konstitucinės teisės, ginčų sprendimo, Europos Sąjungos teisės, teisės ir socialinės politikos ir teisės ir technologijų temomis.

Džiugu tai, kad ši kasmetinė konferencija yra galimybė susitikti ir dalintis savo idėjomis jauniesiems teisės mokslininkams iš įvairių valstybių. Šiemet konferencijoje savo tyrimus pristatė pranešėjai atvykę iš 12-os šalių: Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Izraelio, Lenkijos, Norvegijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Latvijos, Slovėnijos, Gruzijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2012