Pradžia > Apie mus > 2014 > Tarptautinė konferencija „Konkurencijos teisės įgyvendinimas: tendencijos ir praktika”

Tarptautinė konferencija „Konkurencijos teisės įgyvendinimas: tendencijos ir praktika”

2014 m. rugsėjo 10 d. Vilniuje vyko 11-oji tarptautinė Baltijos jūros šalių regiono konferencija „Konkurencijos teisės įgyvendinimas: tendencijos ir praktika”.

Pagrindinį pranešimą „Konkurencijos teisės taikymas: naujausios tendencijos“ šioje konferencijoje skaitė Richard‘as Whish‘as – Londono Karaliaus koledžo Profesorius emeritas, karališkasis patarėjas, knygų ir straipsnių apie konkurencijos teisę autorius.

Konferencijoje pranešimus taip pat skaitė ir John Davies, Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO)  Konkurencijos skyriaus vadovas, Dr. Ioannis Kokkoris, JK Reading‘o universiteto Teisės fakulteto Teisės ir ekonomikos programos vadovas ir vykdantysis komercinės teisės bei finansų reglamentavimo centro (CCLFR) direktorius, Dr. Philip Marsden, JK Konkurencijos teisės forumo direktorius, JK Konkurencijos ir rinkų institucijos (CMA) patarėjų tarybos pirmininko pavaduotojas, Nils von Hinten-Reed Vadovaujantis CEG Europe partneris; ekonomikos ekspertas, konsultavęs Europos Komisiją ir nacionalines institucijas Lenkijos naftos ir dujų įmonių byloje prieš „Gazprom“, T-Mobile, Vivendi ir kitose bylose, Gintarė Surblytė, Max Planck inovacijų ir konkurencijos instituto mokslinė darbuotoja, Göran Karreskog Švedijos konkurencijos institucijos Kartelių ir susijungimų skyriaus vadovas ir Lauras Butkevičius, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto docentas ir advokatas.

Renginyje taip pat dalyvavo Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos ir Šiaurės šalių konkurencijos priežiūros institucijų atstovai ir kartu su teisės praktikų ir akademinės bendruomenės nariais diskutavo šiomis temomis:

  • Ekonominė analizė vertikalių susitarimų bylose;
  • Konkurencijos teisės taikymas internetinės prekybos klestėjimo laikais;
  • Susijusių įmonių dalyvavimas viešuosiuose pirkimuose.

Tarptautinė Baltijos jūros šalių regiono konferencija organizuojama vis kitoje šalyje. 2013 m. konferencija vyko Estijoje. 2014 m. konferenciją organizavo LR Konkurencijos taryba kartu su VU Teisės fakultetu.

Mokslo renginių archyvas 2014

Mokslo renginių archyvas 2024

Mokslo renginių archyvas 2023

Mokslo renginių archyvas 2022

Mokslo renginių archyvas 2021

Mokslo renginių archyvas 2020

Mokslo renginių archyvas 2019

Mokslo renginių archyvas 2018

Mokslo renginių archyvas 2017

Mokslo renginių archyvas 2016

Mokslo renginių archyvas 2015

Mokslo renginių archyvas 2013

Mokslo renginių archyvas 2012