Pradžia > Naujienos > VU TF studentei Miglei Bernatonytei įteikta „Motieka ir Audzevičius“ vardinė stipendija

VU TF studentei Miglei Bernatonytei įteikta „Motieka ir Audzevičius“ vardinė stipendija

 

 

VU Teisės fakulteto antro kurso studentei Miglei Bernatonytei rugsėjo 2 d. mokslo metų pradžios šventėje buvo įteikta advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ vardinė stipendija, skiriama už geriausius studijų rezultatus pirmame kurse.

Norime pasveikinti ją su šiuo laimėjimu! Šia ypatinga proga Miglė papasakojo, kaip jai pavyko pasiekti tokių rezultatų ir kokių patarimų ji galėtų duoti kitiems studentams.

Kaip manai, kas lėmė tai, kad pavyko gauti šią stipendiją? 

Manau, kad stipendijos gavimas didele dalimi yra atsitiktinumas ir sėkmė, žinoma, prisidėjo ir tai, jog visus metus stengiausi gilintis į tai, kas yra teisė, norėjau su ja kuo geriau susipažinti, tad skaitinėdavau ir tai, ką perskaityti privaloma, ir tai, kas man asmeniškai buvo įdomu.

Kaip sekėsi derinti mokslus su laisvalaikiu, kaip viską spėjai?

Laikas kartais atitekdavo vien laisvalaikiui, kartais ir mokymuisi, ir laisvalaikiui vienu metu, o būdavo ir taip, jog likdavo tik mokymasis. Stengiausi savarankiškai mokytis tuomet, kai išties tam jaučiau užsidegimą. Manau, jog tikrai nereikia savęs pernelyg spausti – visiškai nesant nusiteikimo mokytis, nieko nenutiks praleidus vieną ar kitą paskaitą pasivaikščiojimo palei Nerį sąskaita – tuomet galima sugrįžti prie mokymosi medžiagos šviežiomis mintimis. Kita vertus, neneigiu, kad labai svarbu mokėti save laiku sukontroliuoti ir per sesijas nepagailėti dalį laisvalaikio konvertuoti į kruopštų mokymąsi.

Kaip jauteisi sužinojusi, kad buvai atrinkta stipendijai?

Žinia, jog esu atrinkta stipendijai, buvo gan netikėta, bet nepaprastai pradžiuginusi ir gerai nuteikusi prieš naujus metus, ypač prisiminus praeitų metų akimirkas, kurios tuo metu atrodė sunkios ir niekaip neperžengiamos – buvo gera žinoti, kad ilgi vakarai ir nerimas prieš seminarus įgavo tam tikrą „atsvarą“ būtent šiame įvertinime.

 

 

Kokia tavo manymu yra svarbiausia savybė, kurią turėtų turėti teisės studentas?

Turėdama išrinkti vieną savybę, reikalingiausią teisės studentui, pasirinkčiau žingeidumą. Manau, jog trokšdamas kuo daugiau suprasti ir sužinoti asmuo su savimi atsineša visą puokštę kitų nepaprastai reikalingų savybių studijuojant – ir kantrybę, ir kruopštumą, ir darbštumą, netgi atsakingumą.

Ką galėtum patarti būsimiems arba esamiems studentams, kurie nori pasiekti geriausių rezultatų savo studijose?

Norėčiau patarti negrįsti paties mokymosi proceso vien tik tikslu pasiekti kuo geresnį rezultatą, o, vietoj to, turėti vidinę motyvaciją, kuri Jus skatintų plačiau suprasti, aštriau mąstyti, daugiau atrasti. Atmintyje ilgiau išliks ne geras ar prastas pažymys, bet mažos akimirkos, kai, klausydamiesi dėstytojo pasakojimo, susimąstysite, kokia įdomi ir kompleksiška yra viena ar kita problema, kai kurį nors vakarą ruošdamiesi seminarui suprasite, kaip stipriai pasikeitė Jūsų mąstymas nuo tada, kai čia atsidūrėte, kai pajusite, kokia laiminga yra Jūsų širdis atsidūrusi ten, kur ir turi būti. Tad nebijokite daug ieškoti, dar daugiau klysti, prisiminti, jog studijuojant svarbu augti ne tik kaip būsimam specialistui, bet ir kaip Žmogui – būtent tai yra svarbiau nei idealūs rezultatai.