Pradžia > Naujienos > VU Tarybos rinkimai: pratęstas kandidatų kėlimo laikotarpis

VU Tarybos rinkimai: pratęstas kandidatų kėlimo laikotarpis

 

Pratęsiamas kandidatų į Vilniaus universiteto Tarybą kėlimo laikotarpis, dabar kandidatūras kelti galima iki rugsėjo 27 d.

Kas gali kandidatuoti į Tarybos narius? Nepriekaištingos reputacijos asmuo, kurio veikla liudija, kad jis suvokia Universiteto misiją, puoselėja Universiteto vertybes, yra motyvuotas rūpintis Universiteto veiklos kokybe ir turi žinių, patirties bei gebėjimų, reikalingų Tarybos nario pareigoms vykdyti. Kandidato elgesys privalo atitikti Universiteto akademinės etikos kodekso normas, kandidatas nėra įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu pripažintas padaręs nusikalstamą veiklą ir nebuvo atleistas iš darbo už šiurkštų drausmės pažeidimą arba nuo atleidimo yra praėję ne mažiau kaip penkeri metai.

Kas turi teisę kelti kandidatą? Kiekvienas Universiteto akademinės bendruomenės narys, dirbantis Universitete pagal neterminuotą darbo sutartį arba ne trumpiau kaip trejus metus nepertraukiamai dirbantis pagal terminuotą sutartį. Abiem atvejais darbuotojas turi būti įdarbintas ne mažiau kaip puse etato sumuojant bendrą su Universitetu sudarytose darbo sutartyse sutartą darbo laiką. Laikas, dirbtas Universiteto ligoninėse ir kitose Universiteto įsteigtose įstaigose, įmonėse ir organizacijose – neįskaičiuojamas.

Platesnė informacija intranete.