Pradžia > Naujienos > Vilnius-Lvivas: ilgametis fakultetų bendradarbiavimas ir jo plėtra

Vilnius-Lvivas: ilgametis fakultetų bendradarbiavimas ir jo plėtra

 

Šią savaitę, liepos 15-18 dienomis, vizito Lvive, Ukrainoje, metu pasirašytas VU Teisės fakulteto ir Lvivo nacionalinio Ivano Franko universiteto Tarptautinių santykių fakulteto memorandumas dėl bendradarbiavimo.

VU Teisės fakulteto Dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas ir Ukrainos teisės centro vadovė doc. dr. Indrė Isokaitė-Valužė pasveikino Lvivo nacionalinio Ivano Franko universiteto Tarptautinių santykių fakulteto bakalauro studijų programų absolventus akademinių metų pabaigos iškilmėse, institucijų bendradarbiavimą aptarė su Lvivo nacionalinio Ivano Franko universiteto Rektoriumi, Prorektoriumi, VU Teisės fakulteto dekanu, Tarptautinių santykių fakulteto prodekanu ir profesoriais.

Fakultetus sieja ilgametė glaudaus ir sėkmingo bendradarbiavimo patirtis, įskaitant institucijų vykdomos dvigubo diplomo magistro programos, studentų ir dėstytojų  mainų, mokslo tyrimų ir kitose srityse. Pasirašytas memorandumas ne tik įtvirtina ir plėtoja šią svarbią bendradarbiavimo patirtį, bet ir numato šalių susitarimą plėtoti VU Teisės fakulteto Ukrainos teisės centro veiklą, kuriam viso vizito metu skirtas ypatingas dėmesys. Ukrainos teisės centras organizuoja teisės mokslo renginius, užsienio svečių vizitus, yra atstovaujamas pristatant pranešimus konferencijose Ukrainoje, vedamos paskaitos Ukrainos studentams, mokymai, plėtojamas bendradarbiavimas su Ukrainos studijų, mokslo ir kitomis institucijomis. Centras buvo įsteigtas 2022 m. kovo mėn. siekiant nuo Rusijos agresijos Ukrainoje bėgusiems studentams ir dėstytojams sudaryti galimybes tęsti studijas ir vykdyti mokslinę veiklą VU Teisės fakultete.