Pradžia > Naujienos > Registracija į „LawWithoutWalls“ jau prasidėjo!

Registracija į „LawWithoutWalls“ jau prasidėjo!

 

„LawWithoutWalls“ (LWOW) – tai unikali praktinė teisinė iniciatyva, kurios metu teisės ir verslo studentai kartu su praktikuojančiais teisininkais ir verslo profesionalais dalyvauja inovacijų kelionėje, kurios tikslas – išspręsti problemą, susijusią su teisės, verslo ir technologijų sankirta. Šiame projekte dalyvauja, pavyzdžiui, Harvardo universiteto ar Singapūro valstybinio universiteto Teisės mokyklos. Pagrindinis organizatorius yra Majamio universiteto Teisės mokykla.

2025 m. kovo 14-16 d. „LawWithoutWalls“ pasiūlys 3 dienų asmeninį sprintą, kuris vyks Bakingamo universiteto Teisės mokykloje (University of Buckingham Law School), įsikūrusioje žavingame Bakingamo miestelyje, Jungtinėje Karalystėje (apie 1,5 val. kelio nuo Londono). LWOW Sprintas – tai 3 dienų teisinis „savaitgalinis“ hakatonas, kurio metu dalyviai mokosi ir taiko dizaino mąstymo principus, kad kartu sukurtų sprendimų pagrindus skubioms teisinio verslo problemoms.

7 savaites iki sprinto studentai dalyvaus virtualiuose interaktyviuose mokymosi moduliuose (tiek asinchroniniuose, tiek sinchroniniuose), kurie padės užtikrinti studentų pasirengimą „Sprintui“. Šie moduliai vyks 2025 m. sausio 15 d. – 2025 m. kovo 5 d. Tikslus tvarkaraštis bus pateiktas vėlyvą rudenį.

Sprinte studentai bendradarbiaus ir dirbs kartu su teisės ir verslo specialistais, atvykusiais iš novatoriškiausių darbo vietų teisinėje rinkoje:  „Dentons“, „Disney“, „DLA Piper“, „EY Law“, „HSBC“, „iManage“, „LegalZoom“, „Lloyds Banking Group“, „Microsoft“, „Pinsent Masons“, „Simmons & Simmons“, „UBS“‚ „White & Case“ ir kt. Todėl tai yra puikus būdas kurti ir stiprinti savo profesinį pažinčių tinklą, gauti rekomendacijų ir būti bendruomenės, kuri aistringai siekia pažangos ir naujovių teisės srityje, dalimi.

Studentų paraiškų priėmimas prasideda 2024 m. rugsėjo 18 d. ir baigiasi 2024 m. lapkričio 11 d. Visiems studentams apie priėmimą bus pranešta iki 2024 m. gruodžio 2 d.

Apsilankę „LawWithoutWalls“ svetainėje, galėsite sužinoti daugiau apie 2025 m. LWOW. Informacija apie sprintą rasite čia, o svarbiausios datos  pateiktos čia. Norėdami registruotis į LWOW 2025 spauskite čia.

Informaciniai susitikimai

Vyks  2 informaciniai susitikimai, į juos registruotis galite čia.

  • Rugsėjo 26 d. 22:30-23:00
  • Rugsėjo 16 d. 23:30-00:00

Negalintys prisijungti nurodytu laiku, jau įrašytą vaizdo įrašą peržiūrėti gali čia.

Dalyvavimas LWOW

VU Teisės fakulteto doktorantas Justinas Drakšas, anksčiau dalyvavęs LWOW, pasidalino išlikusiais įspūdžiais:

„„LawWithoutWalls“ man suteikė galimybę patobulinti su verslumu susijusius įgūdžius ir pagerinti laiko planavimo, komandinio darbo sugebėjimus, kuriuos turi turėti kiekvienas teisininkas. Ypač vertinu, jog programos metu galima išlipti iš tradicinio teisininko klumpių ir išsibandyti save kuriant verslo idėjas, jas pristatyti projekto partneriams. Nors kassavaitiniai susitikimai ir internetiniai seminarai dėl laiko juostų skirtumų buvo fizinis iššūkis, esu dėkingas už išplėstą pažinčių tinklą, gautas žinias ir praktinę patirtį, kuri pravarti ir tolimesniame kelyje.“