Pradžia > Naujienos > Garbės daktaro vardu pagerbta Lodzės universiteto profesorė Anna Pikulska-Rodomska

Garbės daktaro vardu pagerbta Lodzės universiteto profesorė Anna Pikulska-Rodomska

 

Šiandien Vilniaus universiteto garbės daktaro vardu Šv. Jonų bažnyčioje buvo pagerbta Lodzės universiteto Teisės ir administravimo fakulteto profesorė Anna Pikulska-Radomska už ilgametę partnerystę su Vilniaus universitetu, akademinės bendrystės puoselėjimą ir svarų indėlį į teisės mokslų bei studijų plėtrą Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

Profesorės ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto bendradarbiavimas tęsiasi daugiau nei 20 metų. Jos pastangomis pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp šių universitetų. Per šį laiką profesorė aktyviai rūpinosi doktorantų tinklo plėtra ir moksliniu baudžiamosios teisės specialistų bendradarbiavimu. Ši partnerystė – viena aktyviausių ir produktyviausių tarp Vilniaus universiteto ir Lenkijos universitetų.

„Didžiuojamės ir esame dėkingi. Didžiuojuosi profesore Anna Pikulska-Radomska, nes ji įvairiapusiškai praturtino mūsų universitetą. Jos pastangomis jau daugiau kaip 20 metų sėkmingai ir produktyviai bendrauja Vilniaus universitetas ir Lodzės universitetas. Anna Pikulska-Radomska prisidėjo prie mūsų doktorantų galimybių. Per savo akademinę karjerą ji siekė Lenkijos ir Lietuvos bei mūsų akademinių bendruomenių partnerystės. Akivaizdu, kad profesorė Anna per savo akademinę karjerą nuveikė labai daug“, – tokiais žodžiais apie Prof. A. Pikulską – Rodomską atsiliepė Teisės fakulteto dekanas, doc. dr. Haroldas Šinkūnas.

Pati Prof. A. Pikulska – Rodomska džiaugėsi sulaukusi šio pripažinimo ir pasidalino mintimis, jog Lietuva ir Vilnius jai – kaip antri namai:

„Pirmą kartą į Teisės fakultetą atvykau 2016 m., dabar čia turime puikią, didelę bendruomenę, čia radau daug draugų ir artimų kolegų. Lietuva ir Vilnius man dabar labai artimi. Myliu šį miestą, universitetą, žmones ir viską taip, lyg būčiau čia gimusi.“