Pradžia > Naujienos > Teisės fakultetas pradėjo naujus mokslo ir studijų metus

Teisės fakultetas pradėjo naujus mokslo ir studijų metus

 

Šiandien Vilniaus universiteto bendruomenė, tuo pačiu ir VU Teisės fakultetas, paminėjo naujų mokslo ir studijų metų pradžią. Tradiciškai šios šventės centre – gausus būrys pirmo kurso teisės studentų ir studenčių. Jiems ir kitiems fakulteto bendruomenės nariams buvo skirti garbingų šventės svečių sveikinimai ir palinkėjimai.

Teisės studijas pasirinkusių studentų laukia nelengva kelionė, teks įdėti pastangų, teigė Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkas prof. dr. Gintaras Goda. „Per šiuos 5 metus turėsit daug ko išmokti ir suprasti, išsiugdysit gebėjimą atskirti, kas teisinga, o kas nelabai“, – susirinkusiems kalbėjo jis. Antrasis sveikinimo žodį taręs VU Tarybos narys Česlav Okinčic kvietė pirmakursius didžiuotis, tapus puikiai vertinamo fakulteto dalimi.

Pirmakursius pasveikino ir VU SA TF pirmininkas Andrius Viljamas Gontier: „Jūs įgysite daug žinių, daug patirties, patirsite įvairiausių emocijų bei, svarbiausia, susipažinsite su nuostabiausiais žmonėmis, kurie lydės jus visą likusį gyvenimą. Linkiu jums neprarasti motyvacijos ir jauntaviško užsidegimo, noro sužinoti daugiau ir nuveikti daugiau. Stenkitės kuo daugiau įsitraukti į fakulteto ir universiteto bendruomenę bei veiklas“.

Renginio metu buvo įteikta ir „Motiekos ir Audzevičiaus“ advokatų profesinės bendrijos stipendija geriausiai pirmą kursą baigusiai studentei Miglei Bernatonytei. Šį įvertinimą už puikius studijų rezultatus įteikė advokatų kontoros partneris, advokatas ir fakulteto lektorius Albertas Šekštelo.

Teisės fakulteto dekanas doc. dr. Haroldas Šinkūnas priminė ilgą, šimtmečius besitęsiančią ir ne kartą per prievartą nutrauktą fakulteto istoriją, kurioje tradicija, tai daugybės kartų kaupta išmintis. „Šiandien akivaizdu, kad studijuoti teisę mūsų fakultete – puikus pasirinkimas. Tą patvirtina ne tik visai neseniai vykęs mokslo ir studijų vertinimas, bet ir socialinių partnerių įžvalgos. Džiaugiamės ir didžiuojamės savo dėstytojais, bet lygiai taip pat džiaugiamės ir didžiuojamės savo studentais. Teisės fakultete mokysitės ne tik iš geriausiųjų, bet ir su geriausiais“, – tvirtino dekanas.

Besibaigiant šventei pirmakursiai davė priesaiką Vilniaus universitetui ir Teisės fakultetui, kuri jau kelioliką metų yra svarbi tradicija išreiškiant pagarbą Alma Mater, valstybei ir teisingumui bei taip tampant fakulteto bendruomenės nariu.

Rugsėjo 2-ąją po piet vyko nuo 1994 m.VU bendruomenės kasmet organizuojama eisena, prasidedanti nuo LR Seimo rūmų. Tarp daugybės spalvotais plakatais nešinų VU studentų, čia aidėjo ir VU TF pirmakursių šūkiai.

VU Teisės fakultetas sveikina su saulėta mokslo ir studijų metų pradžia ir linki sėkmės!