Pradžia > Naujienos > Pokalbis su nauju VU SA TF pirmininku Andriumi Viljamu Gontier

Pokalbis su nauju VU SA TF pirmininku Andriumi Viljamu Gontier

 

Balandžio mėnesį buvo išrinktas naujas VU TF Studentų atstovybės pirmininkas, Andrius Viljamas Gontier. Naujos kadencijos pradžios proga pakalbinome naująjį pirmininką apie jo planus atstovybei, kas paskatino kandidatuoti bei kokie, jo manymu, yra buvimo atstovybėje privalumai kiekvienam studentui.

 

Kaip nusprendei kandidatuoti į atstovybės pirmininkus?

Šita istorija jau ilgai tęsiasi – aš pradėjau mastyti apie pirmininko pareigas dar praeitų metų vasarą. Atsimenu, kad buvau mokymuose ir pasikalbėjau su tuometine pirmininke, ir man tai pasirodė kaip labai įdomi pareigybė, atverianti daug durų. Tuomet dar daug kartų pergalvojau šį sprendimą per žiemą, ir tuomet, apsisprendęs, pavasarį pateikiau dokumentus kandidatuoti.

 

Kaip jauteisi laimėjęs?

Emocijos buvo tikrai audringos. Gali atrodyti, kad tapimas pirmininku, kai be tavęs yra tik dar vienas kandidatas, nėra labai didelis laimėjimas, bet kita kandidatė irgi buvo labai stipri, todėl jaučiausi maloniai nustebintas ir džiaugiausi, kad studentai parodė savo pasitikėjimą manimi.

 

Tiems, kas nežino – koks yra tapimo pirmininku procesas?

Labai sudėtingo proceso nėra, pirmininku gali tapti bet kuris, kas yra VUSA TF narys. Galbūt mano kelias buvo šiek tiek lengvesnis, nes aš jau anksčiau buvau žmogiškųjų išteklių koordinatorius ir studentų kuratorius, taigi buvau gerai pažįstamas su visa organizacija. Tačiau į pirmininkus gali kandidatuoti betkuris narys.

 

Kokie yra tavo, kaip pirmininko, pagrindiniai planai?

Sunku išskirti kelis konkrečius planus, nes mano vizija ir misija yra pakankamai plati. Iš esmės aš manau, kad svarbiausia užduotis – atstovauti studentų balsą, kad jie galėtų jaustis išgirsti ir išklausomi dėstytojų ir universiteto administracijos, taip pat – gerinti tiek akademinę, tiek socialinę universiteto aplinką ir gyvenimą. Tikiu, kad koordinatoriai man tikrai padės.

 

Ar yra dalykas, kurį norėtum pakeisti atstovybėje kaip pirmininkas?

Įdomus klausimas. Manau, kad atstovybėje dabar viskas yra gerai, tik aišku norėtųsi glaudesnio ryšio su studentais. Jei studentai galėtų drąsiau bendrauti su administracija, jie galėtų sklandžiau išreikšti savo poreikius ir spręsti turimas problemas. Taip pat norėčiau paskatinti fakulteto stovėjimo aikštelės tvarkymą, nes dabar ten sunku prisiparkuoti.

 

Pasidalink su kitais studentais, kurie svarsto, ar verta stoti į atstovybę – kokie tavo nuomone yra narystės privalumai?

 

Mano manymu pagrindinis privalumas yra matomumas. Taip pat, narystę atstovybėje laisvai galima įsirašyti į savo CV, taigi tai naudinga ir jūsų ateičiai. Patiems studentams, kaip atstovybės nariams, tai yra naudinga patirtis, kuri pravers gyvenime: patirtis darbo komandoje, renginių organizavime ar kokioje nors kitoje srityje. Pavyzdžiui, aš buvau žmogiškųjų išteklių koordinatorius, taigi dabar tikrai gerai moku organizuoti mokymus ir komandines veiklas.

Manau, kad kiekvienas studentas gali išsinešti iš buvimo atstovybėje kažką naudingo.