Pradžia > Naujienos > Dirbtinio intelekto valdysenos forumas kviečia registruotis į ekspertų grupę

Dirbtinio intelekto valdysenos forumas kviečia registruotis į ekspertų grupę

 

Dirbtinio intelekto valdysenos forumas kviečia Lietuvos technologijų teisės ekspertus registruotis į trečiąją ekspertų grupę!

Jei Jūs:
• Teikiate ar planuojate teikti rekomendacijas ekosistemos dalyviams dėl DI kūrimą ir diegimą reglamentuojančių teisės aktų, užtikrindami atitiktį ES reglamentams ir standartams.

• Konsultuojate ar planuojate konsultuoti DI ekosistemos dalyvius dėl DI technologijos reguliavimo aplinkos, atkreipdami dėmesį į galimas teisines rizikas.

• Vertinate ar planuojate vertinti DI valdysenos praktikų atitiktį galiojančioms teisinėms ir norminėms nuostatoms, teikiate rekomendacijas ir pasiūlymus dėl teisinių pokyčių, o gal esate samdomi ekspertai ir teikiate specializuotas įžvalgas smėliadėžių ir kitose iniciatyvose.

Kviečiame prisijungti prie technologijų teisės ekspertų grupės DI valdysenos forume!

Registracijos nuoroda

Čia galėsite:

• Būti kitų DI ekosistemos dalyvių kelrodžiais orientuojantis reguliavimo aplinkoje ir prisidėti prie ekosistemos dalyvių strateginių gairių, skirtų mažinti teisines rizikas, formavimo

• Prisidėti prie DI valdymo politikos, kuria užtikrinama inovacijų ir teisinių standartų pusiausvyra, formavimo.

• Padėti politikos formuotojams atsakyti į teisinius klausimus, susijusius su DI reguliacine aplinka, kuriuos kelia ekosistemos suinteresuotosios šalys.

Šios ekspertų grupės vadovė – vyr. lekt. dr. Neringa Gaubienė, PhD, VU Teisės fakulteto mokslinės grupės „Skaitmeninės technologijos, kibernetinis saugumas ir teisė“ narė. Pagrindinės jos mokslinių interesų, tyrimų ir ekspertinės sritys: civilinis procesas, romėnų teisė, technologijų įtaka teisei ir verslo teisė.

 

Projektą organizuoja EIMIN ir Kurk Lietuva.